Een AED zorgt ervoor dat het hartritme weer kan herstellen.

Bij een hartstilstand staat het hart meestal niet helemaal stil dat lijkt maar zo. De Hartkamers worden niet op de juiste manier geprikkeld en daarom vind er geen hart klopping plaats. De elektrische schok van een AED kan ervoor zorgen dat het hart wordt gereset en weer normaal gaat kloppen.

Helaas hangt er nog niet overal een AED eigenlijk zou er in 2025 voor iedereen binnen 6 minuten een AED tot beschikking moeten zijn. U zult zich misschien afvragen waarom 6 minuten? Als men binnen 6 minuten begint met het bellen van 112, het starten van reanimeren en vervolgens het inzetten van een AED dan is de overlevingskans het grootst.

Het is dus belangrijk dat er genoeg AED’s tot beschikking zijn met name op plekken waar veel mensen samen komen. Zoals bedrijven, onderwijsinstellingen, zwembaden, sportclubs, horeca, winkel gebieden, festivals en zo zijn er nog veel plekken te bedenken waar een AED zou moeten hangen.

Er zijn vele verschillende AED’s op de markt met verschillende functies zoals taal instellingen de ene AED komt slechts met Nederlands waar andere AED’s ook beschikken over Engels en Duits wat handig is voor bijvoorbeeld toeristische plaatsen, universiteiten en internationale bedrijven. Ook zijn er AED’s die beter waterbestendig zijn dan andere dus beter geschikt zijn om op vochtige plaatsen te hangen zoals zwembaden en sauna’s. Er zijn automatische en half automatische aed’s, bij een half automatische aed dient men zelf de schok toe te dienen. Waar automatische aed’s zelf bepalen wanneer de schok afgegeven dient te worden.

Tegenwoordig vind u veel websites waar AED’s worden aangeboden een bekende aanbieder is de AEDwinkel al meer dan 10 jaar gespecialiseerd in het verkopen van AED’s. Aedwinkel onderdeel van Medisol bied tevens onderhoudscontracten aan waardoor alle zorgen uit uw handen wordt genomen. Het onderhoudscontract wordt het eerste jaar gratis aangeboden.

Plaats een reactie

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag